Borbély Mihály – Polygon

2015 őszén a Fonóban rögzített koncertlemezükön a bolgár kaval világhírű művésze, Theodosii Spassov volt a vendégük. Az emlékezetes koncert lenyomata ez a lemez.

Borbély Mihály - Polygon

A trióként is működő zenekar a nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó, Artisjus, eMeRTON, Lovagkereszt, Szabó Gábor és Liszt-díjas, a Vujicsics együttes tagjaként pedig megosztott Kossuth-díjat is elnyert Borbély Mihály legújabb formációja. A rendkívül sokoldalú cimbalmos, Lukács Miklós és az egyéni hangú Dés András ütőhangszeres ideális partnereknek bizonyultak egy különleges zenei hangzás kialakításában. Az elmúlt év őszén a Fonóban rögzített koncertlemezükön a bolgár kaval világhírű művésze, Theodosii Spassov volt a vendégük. Az emlékezetes koncert lenyomata ez a lemez.

Kamarazenei igényességű, egyszer melankolikus és elgondolkodtató, máskor vibráló és sodró lendületű improvizatív zenéjüket a jazz különböző irányzatainak, valamint a Kárpát-medence és a Balkán népzenei örökségének ötvözése jellemzi, érdekes dallamfordulatokkal, olykor finoman áttetsző, máskor erőteljes ritmusokkal, illetve kortárs zenei elemekkel. A rendhagyó hangszerösszeállítású együttes előadása kivételesen sokszínű és gazdag, ugyanakkor egységes zenei világgá formálódik koncertjeiken.

Info: http://webbolt.fono.hu/hu/polygon

Kapcsolat

Szervezés/információ
info@mihalyborbely.hu

Borbély Mihály (személyes)
borbely@mihalyborbely.hu

Jazzklub

A 2023-as év koncertjei:

01.10.
02. 07. Vendég: Cseh Péter (gitár)
03.07.
04.04.
05.02.